Wat koster meer?

Ruud Lenssen (31) uit Horst startte enkele jaren geleden als zzp’er.
Als beginnend ondernemer liep hij tegen allerlei administratieve
uitdagingen aan. Om zichzelf niet te veel te belasten schakelde hij
Antoon Koster van Aaka Advies in. Het bleek een schot in de roos.

Als documentairemaker richt Ruud zijn lens vooral op sociaal en maatschappelijk relevante thema’s. “Ik kan mij uitstekend focussen op mijn werk als filmer. Op administratief gebied ben ik echter minder onderlegd. Dat bleek toen ik net begonnen was als zelfstandig ondernemer. Omdat ik maar weinig te besteden had, deed ik eigenhandig mijn eerste belastingaangifte. Het resultaat? Ik mocht 600 euro aftikken. Dat paste niet echt in mijn scenario. Ondernemersadviseur Antoon Koster van Aaka Advies bood mij aan zijn licht over de aangifte te laten schijnen. Tot mijn grote verrassing kreeg ik 1.900 euro van de Belastingdienst terug. Sindsdien adviseer ik alle startende zzp’ers om nooit te bezuinigen op een boekhouder.”

Antoon maakt graag persoonlijk kennis met zijn klanten. “Met hem kan ik over meer dan alleen boekhoudkundige zaken praten”, vervolgt Ruud. “Antoon is een toegankelijk persoon en hij stuurt je niet voor iedere vraag die hij beantwoordt een factuur.” Coach in ondernemen Recent maakte Ruud Lenssen de film FC Polska over Poolse migranten in Noord-Limburg. “Er gaan heel veel uren in het maken van een film zitten en mijn tijd is kostbaar. In Antoon heb ik een geweldige coach in het ondernemerschap gevonden. Wat hij mij uit handen neemt, dat is niet te filmen!”, lacht Ruud.

Ondernemers kloppen met de meest uiteenlopende vragen bij Antoon Koster aan. Bijvoorbeeld over reiskosten, die je maakt wanneer je naar het huwelijk van een zakenrelatie in het buitenland gaat. Of over de ombouw van een garage aan huis tot bedrijfsruimte. Ruud regisseert zelf de slotscene: “Antoon draait niet om de hete brij heen en schetst altijd een helder plaatje. Hij geeft naar eer en geweten advies. Dat geeft jou als ondernemer de rust en de ruimte om je op je onderneming te focussen. Want zeg nou zelf: wat kost er meer?”