Ik ben weer blij met mijzelf,
gewoon zoals ik ben

Wanneer je lijdt aan overgewicht, is er niets zo zwaar als afvallen. Bij BeautyNJoy in Horst weten ze daar alles van. Met de juiste coaching kom je veel verder. Met als resultaat dat je beter in je vel zit, meer energie hebt en andere keuzes maakt. Je voelt jezelf weer de moeite waard. Harm weet dat als geen ander. Hij verloor 29 kilo en won 100% zelfvertrouwen.

“Ik zal de dag, waarop ik het sollicitatiegesprek had nooit meer vergeten”, vertelt Harm. “Voor de zoveelste keer zag ik een droomvacature voorbijkomen en ik had mijn uiterste best gedaan op de sollicitatiebrief. Normaal zou ik deze niet versturen, want wie wil er nu een uitgebluste en onzekere werknemer met flink wat overgewicht? Deze verstuurde ik wel.” Om goed voor de dag te komen, haalde Harm zijn mooiste overhemd uit de kast. Tot zijn grote schrik was deze veel te klein geworden. De zenuwen sloegen toe. Met het lood in de schoenen ging hij naar het bedrijf, waar het sollicitatiegesprek plaatsvond. “Eenmaal binnen, brak mij het zweet uit en tijdens het gesprek kwam ik totaal niet uit mijn woorden. Ik wist: dit is een verloren zaak.”

Harm vertelde zijn relaas aan zijn zus Irma. Die hem adviseerde om af te vallen. “Dat zal jou goed doen, had zij gezegd. Maar ik had al zoveel pogingen gedaan en viel steeds terug in mijn oude leefpatroon.” Tot Harm zich meldde bij BeautyNJoy. “De ontvangst was hartelijk en persoonlijk en ik voelde mij al snel op mijn gemak. Het voelde als een warm bad. Eigenaresse Joy Arts stelde met PowerSlim een plan op en ik ging gemotiveerd aan de slag.”

Inmiddels heb ik de baan van mijn dromen

Het resultaat was verbluffend. Door veel gezonder te gaan eten viel Harm 29 kilo af en zat hij letterlijk beter in zijn vel. “Joy hield de vinger aan de pols. Wekelijkse contactmomenten voor mentale ondersteuning en tips. Het tijdperk van jezelf uithongeren is verleden tijd Ik leerde patronen en valkuilen herkennen. Niet het getal op de weegschaal, maar jijzelf staat op de eerste plaats. En ik kan Joy altijd appen voor tips en weetjes. Ik durf eindelijk weer in de spiegel te kijken en een duim naar mijzelf op te steken. Het zelfvertrouwen is terug. Ik heb mijn jas gevuld met onzekerheid uitgedaan. Inmiddels heb ik de baan van mijn dromen. Dankzij Joy, maar ook zeker door mijn eigen inzet. Joy geeft ook een jaar lang nazorg, zodat je niet in oude patronen vervalt. Ik ben weer blij met mijzelf, gewoon zoals ik ben en dat voelt super!”, zegt Harm met een glimlach.