Springlevend

Een uitvaart is de spiegel van iemands leven en een persoonlijk afscheid zonder beperkingen. Met jarenlange kennis en ervaring een uitvaart op maat en naar ieders wens. 

Bob Noten Uitvaartbegeleiding

077 366 13 14

www.bobnoten.nl

We zijn allemaal een keer geboren en er komt een dag dan is het gebeurd, dan ga je dood. Een onontkoombaar moment waar we in levenden lijve niet al graag aan denken, want tot die tijd zijn we vooral… springlevend.

Helmie van de Riet
is geboren in 1961 in Sevenum en woont sinds 2012 samen met Jan Van der Sterren in Hegelsom. Ze is beeldend kunstenaar en heeft sinds anderhalf jaar werkplaats Zonder Gum.

Hoe herinneren mensen jou?
Gedreven, draag graag mijn creativiteit en kennis over creatieve technieken over en iemand met gevoel voor humor. Mijn levensmotto: laat iedereen zichzelf verwonderen, het maakt mensen onafhankelijk en blij. Ik werk veel in mijn atelier, lees graag en luister naar muziek van Tom Waits en Spinvis. Pablo Picasso zei ooit over mijn motto heel treffend: “Er zijn schilders die de zon in een gele vlek veranderen, maar er zijn er ook die dankzij hun kunst en intelligentie een gele vlek in een zon veranderen.”

Wat wil je in je leven nog doen?
Mijn vliegangst overwinnen en dan naar een ver oord vliegen als New York of China en daar genieten van kunst.

Welke overledene zou je nog een keer willen zien?
Mijn vriendin Rianne zou ik graag nog een keer willen zien. Ze heeft, zonder dat iemand het zag aankomen, zelfmoord gepleegd. Dan zou ik graag een hele dag met haar op Terschelling willen doorbrengen en praten, praten…

Beschikbaar aan de wetenschap, of een donorcodicil, is dat iets voor jou?
Zolang ik mij kan herinneren was mijn vader chronisch ziek. Van jongs af aan zag ik dus de noodzaak van donor zijn. Vanaf mijn zestiende draag ik een codicil in mijn portemonnee. Net als iedereen, hoop ik.

Wat is er na de dood?
Ik denk zeker dat er iets is wat ik niet kan waarnemen. Als ik een advies nodig heb vraag ik mijn overleden vader en vriendinnen om me te tippen of te steunen. En wat denk je? Dan komt er altijd iets waarmee ik verder kan.

Wat wil je nalaten?
Blijf vooral jezelf en blijf trouw aan jezelf.

Hoe zorg jij dat je nu springlevend blijft?
Gewoon door het leven intens te beléven, blijf ik springlevend. Ik ben gelukkig met wat ik nu doe en met wie ik nu samen ben. Ik word heel blij van musea bezoeken; van een goede tentoonstelling krijg ik energie en inspiratie om dit over te brengen aan anderen en om zelf te werken in mijn atelier.

Hoe ziet jouw laatste moment eruit?
Ik wil graag gecremeerd worden. Tijdens mijn uitvaart klinken de nummers Somewhere there’s a place for us van Tom Waits, The one you love van Rufus Wainwright en Mi Terra van Gloria Estafan. Ik zou het fijn vinden als er op het leven wordt getoast met een goed glas wijn.

Een uitvaart is de spiegel van iemands leven en een persoonlijk afscheid zonder beperkingen. Met jarenlange kennis en ervaring een uitvaart op maat en naar ieders wens.