Letselschade komt soms zomaar uit de lucht vallen

Van der Putt Advocaten is een ambitieus en onafhankelijk advocatenkantoor in Venray. De advocaten van de letselschade-afdeling zijn lid van de specialisatieverenigingen LSA, ASP en de WAA. Elke maandag van 12.00 tot 14.00 uur en donderdag van 17.00 tot 18.00 uur is er een gratis inloopspreekuur waar je zonder afspraak welkom bent.

Van der Putt advocaten
0478 55 66 77
www.putt.nl

De letselschadeadvocaten overleggen met elkaar. Terwijl de anekdotes over en weer gaan, bespreken ze ook de uiteenlopende casussen. Het is een doodnormale dag op kantoor bij Van der Putt advocaten in Venray.

Een vader die betrokken is geraakt bij een verkeersongeval, een werknemer die van een dak is gevallen of een chirurg die een verkeerde operatie heeft uitgevoerd. Arthur: “Deze en vele andere letselschadezaken zijn bij ons de revue gepasseerd. Letselschade omvat alle lichamelijke en psychische schade die mensen oplopen als gevolg van een verkeers- of bedrijfsongeval. Een ongeval in of om het huis, een medische fout of zelfs een geweldsmisdrijf. Door onze jarenlange ervaring weten wij van de hoed en de rand.”

Onze deur staat altijd wagenwijd open en de koffie staat klaar

“Als iemand betrokken is geraakt bij een ongeval ontstaan er ineens veel problemen. De toekomst wordt onzeker. Kan ik mijn werk blijven doen? Wie betaalt al die medische kosten? Hoe zit het met het huishouden? Wij kunnen deze onzekerheid vaak wegnemen door het regelen van voorschotten of het inschakelen van specialisten ter ondersteuning, bijvoorbeeld ergotherapeuten voor woningaanpassingen of arbeidsdeskundigen om te helpen bij werkhervatting. Heb je vragen? Onze deur staat altijd wagenwijd open en de koffie staat klaar” zegt Henri met een glimlach. Advocaten zijn specialisten die te maken hebben met complexe wet- en regelgeving. Geertje: “Letselschadeadvocaten moeten aan strenge kwaliteits- en deskundigheidseisen voldoen. Door onze juridische kennis ontvangen onze cliënten uiteindelijk de schadevergoeding waar ze recht op hebben.” De letselschadeadvocaten bij Van der Putt Advocaten komen alleen op voor de belangen van slachtoffers. Stijn: “Heeft iemand na een aanrijding last van een whiplash dan gaan we daar meteen mee aan de slag. Een verzekeraar zou de klachten die iemand heeft door de whiplash in twijfel kunnen trekken zodat er geen schadevergoeding betaald hoeft te worden. Laat ons deze discussie maar voor je voeren.”

Lees verder

Service aan huis

De kosten zijn voor particulieren ook vaak een drempel om een letselschadeadvocaat in te schakelen. Kristel: “In de wet staat dat de redelijke kosten die gemaakt worden om de schade en aansprakelijkheid vast te stellen door de aansprakelijke partij, meestal een verzekeringsmaatschappij, moeten worden betaald. Daaronder vallen dus ook de kosten voor het inschakelen van een letselschadeadvocaat. Uiteraard staan wij ook klanten bij op basis van gefinancierde rechtshulp, bijvoorbeeld als de aansprakelijkheid niet duidelijk is. Je hoeft dan alleen een eigen bijdrage te betalen voor de inzet van een letselschadeadvocaat. We leggen alles graag uit tijdens ons gratis inloopspreekuur op maandag en donderdag of tijdens een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Als dat makkelijker is, komen we ook gewoon bij cliënten thuis”

Second opinion

Als je het gevoel hebt dat je belangen niet goed worden behartigd door je huidige belangenbehartiger dan kan je ons vragen een second opinion te geven. Ook als je zaak bij een rechtsbijstandsverzekeraar loopt heb je over het algemeen het recht om je dossier voor te leggen aan een zelfgekozen advocaat. Wij kunnen je zaak met een frisse blik bekijken en vervolgens een inhoudelijk advies geven.